Pari ilmaista neuvoa kulttuuriväelle

Viime vuoden aikana olen tehnyt varmaan puoli sataa kulttuurimenoihin liittyvää juttua. Eilen sain valmiiksi niistä isotöisimmän: vasta neljäs artisti suostui haastatteluun, ja kuviakin sai metsästää.

Pidän yleisesti menojuttujen tekemisestä. Tykkään erityisesti tuoda esiin pienelle huomiolle jääviä tai jääneitä juttuja.

Niistä juttujen tekeminen on kuitenkin aina astetta haastavampaa. Koska aika on aina toimittajilla kortilla, uhkaavat ne myös jäädä vähemmällä vaivalla tehtävien, paremmin markkinoitujen juttujen varjoon.

Tässä muutamia vinkkejä kulttuurikentän vähemmän ammattimaisille toimijoille, joilla autatte itseänne ja teistä mahdollisesti kirjoittavaa toimittajaa:

Informoikaa meitä. Pistäkää hyvin laadittuja tiedotteita tulemaan toimittajille. Niissä pitää lukea päivämäärät, yhteyshenkilöt ja tiivisti, mistä on asiassa kyse.

Hankkikaa hyvälaatuisia pressikuvia. Kuvausbudjetit ovat kuihtuvalla mediabisneksellä yhä pienempi, joten hyvälaatuiset promokuvat, joita saa käyttää lehdessä ilmaisiksi ovat iso valtti.

Olkaa yhteyksissä ja pitäkää lupaukset. Mahdollisen haastateltavan yht. tiedot pitää olla helposti haettavissa. Niistä pitää myös vastata suht ripeään – ja sovitut haastattelut kannattaa tulevaisuuden kannalta aina pitää, jos ei pakottavaa estettä tule.

– Petri

ps. Mulle voi pistää tiedotteet tänne: peflettofunk (at) gmail piste com.

Mainokset