Elämä on liian lyhyt tylsien juttujen kirjoittamiseen

Vapaana toimittajana oleminen on välillä parasta duunia maailmassa. Erityisesti silloin, kun annetaan tilaa ja luottamusta kirjoittaa todella kiinnostavia juttuja.

Viiden vuoden aktiivisen toimittajaurani aikana olen muun muassa:

Yrittänyt vuokrata kokonaista valtiota ja Kuusamon kuntaa paikalliselle räppärille. Esimerkkimme oli Liechensteiniä itselleen kysellyt Snoop Dogg, ja oikea vuokrahintakin Kuusamolle ja pienvaltiolle taidettiin saada selville.

Kysellyt Suomen deejii-skenen huipuilta puristaisivatko he tuhkistaan levyn. Uusimmassa Flow-lehdessä oli gallup-kyselyni ja tulokset voittopuolisia.

Tehnyt katugalluppia siitä, millaisen kuvan viikset antavat kantajistaan. Treffi-liitteeseen kesällä tehty juttu paljasti ainakin sen, etteivät mielikuvat täsmää kuin harvoin. Ja tietty sen, että viikset on siististi cool.

Saanut kahden eduskuntapuolueen edustajat vastaamaan, josko Kreikkaan pitäisi lähettää mm. tyhjiä MM-95-pulloja. Tukipakettimme löytyy täältä.

Esitellyt suomalaisille sperma-keittiön. Juttu taitaa olla edelleen Tylkkärin nettisivujen jaetuin. Myöhemmin aiheesta kirjoittivat Nyt-liite ja Cityn bloggari.

Kaikenlaista kivaa on tullut siis tehtyä. Suosittelen myös muita journalisteja kokeilemaan. Harmi vaan ettei nykyään samanlaisille kokeileville jutuille ole oikein kysyntää. Minusta nämä kaikki ovat edelleen varsin hauskoja kokeiluja, ja kestäneet aikaa tavallisia kavereiden projekteista tehtyjä promopuffeja paremmin. Mitä mieltä te olette?

– Petri

Mainokset