RE: Juttuehdotuksista

Luulet saaneesi upean ja lukijoita varmasti kiinnostavan idean, lähetät sen päätoimittajalle ja odotat vihreää valoa päästäksesi aloittamaan työt. Vaan kun sitä ei tunnu tulevan. Edes kieltävää vastausta.

Kyllä se ylöspäin näyttävä peukku sieltä tulee kohta.

Ei vieläkään vastausta, ovatkohan lomilla…

Pitäisiköhän soittaa perään?

Voisikohan jo tarjota muille medioille…

Tämä on vaan yhden ihmisen kokemus, mutta yleensä juttuehdotuksiin vastataan heikosti. Jos siis yleensäkään vastataan. Viive lasketaan päivissä, usein viikoissa. Harvoin saa suoraa kyllä/ei-vastausta, mikä helpottaisi vapaan toimittajan työn organisointia ja elämää muutenkin.

Toimitukset ovat kiireisiä – erityisesti näinä lehtitalojen taloudellisten pohjien murentumisen aikoina. Silti, päätoimittajan tai toimituspäällikön sähköpostissa saattaa olla juuri sellainen juttuidea, joka toisi lehdelle satoja lukukertoja ja yli 80 julkista liketystä. Siihen vain pitäisi reagoida.

Esimerkiksi tällainen, joka on myös Fifin sivuston toiseksi luetuin tällä hetkellä. Avustajien on myös helppo tarjota tulevaisuudessa näille heitä kuunteleville medioille ajankohtaisia ja hyviä ideoita, kun kerran yhteydenpito toimii.

Petri

Mainokset