Ei kysytty, mutta tässä olisivat olleet ehdokkaani tulevaisuuden tusinaan

Huomasin muutama päivä sitten, että nyt taas julkaistaan YleX:n ja Rumban tulevaisuuden tusina -ehdokkaita. Listan ideana on siis se, että kotimaisilta musatoimittajilta kysytään kolme kotimaista ehdokasta, jotka ovat tulevaisuuden lupauksia. Ehtona on se, että omaa kokopitkää julkaisua ei ole saanut olla.

Tänään tajusin, että äänestin viime vuonna samassa äänestyksessä. (Asetin ehdolle Artun/Lumpin, Avesin ja Sans Paraden).

Mikään näistä viime vuoden ehdokkaistani ei päässyt lopulliselle listalle. Arttu kuitenkin jatkoi Euroopan valloitusta ja teki festarikeikan 6. aistissa, Aves ilmeisesti levyttää nyt ja Solitille sainattu Sans Parade samoin. Artusta tein lehtijutunkin Turun Sanomiin. Joitain lupauksia siis täytettiin.

Tänä vuonna kolmea ehdokastani ei siis pyydetty syystä tai toisesta, vaikka kirjoitankin edelleen suhteellisen ahkerasti erityisesti musiikista yhteen Suomen suurimpiin kuuluviin sanomalehteen. Ja musiikin erikoislehtiin kuten Bassoon ja Flow-lehteen. Ja järjestän tapahtumia Turussa. Ja soitan levyjä muutaman kerran kuussa.

Minulta kuitenkin pyydettiin ehdokkaita tuolla FB:n puolella, joten tässä niitä. Valitsin kolme kovaa nimeä ja muutaman bonarin. Turha näitä nyt pantata.

Karri Koira

Karri on Suomen parhaita viihdyttäjiä ja luultavasti Monspin seuraava kultalevyttäjä. Kesä on mennyt tupaten täysien, täysillä mukana laulavien yleisöjen edessä. Karri tekee hauskanpidosta ja r’n’b:n kanavoinnista mutkatonta. On upeaa, että nyt Suomessakin tehdään maailmanluokan pehmoräpmusaa ilman hekottelua.

Serefe Soundsystem

Bändi, josta en tiedä vielä juuri mitään. Ketä tässä on? Keikkailevatko? En tunne balkan-skeneä hyvin, mutta Serefe Soundsystem on vakuuttanut kahdella omalla biisillään. Aina kun kuuntelen niitä, mietin miten ne ajaisivat dj-keikalla yleisön kuuhulluuteen, josta on bändin laulaja on ottanut oman siivunsa.

Beverly Girls

Beverly Girls on varmaankin katsonut liikuttuneena samoja Princen ja Alexander O’Nealin videoita kuin minäkin. Mietin pitkään, jaksanko innostua tästä. Ongelma on siinä, että verrokit kasarilta tekivät huippuolosuhteissa huippumuusikoin kaiken niin hyvin. Flow-keikan sooloja seuratessa tajusin, miten kovia muusikoita BG:ssä on. Tästä voi hyvin tulla jotain.

+ Turku-bonus

Loft Apartment

Turkulainen Loft Apartment tekee laadukasta soundia tyyliin the XX ja muut brittistep-skenen nimet. Demoasteen bändi on kerännyt 12K kuuntelukertaa Soundcloudissa yhdelle biisille, which is nice. Toivottavasti treeniä jaksetaan tehdä, kokeiluja paletin kanssa ja opastustakin on saatavilla. Nyt jo löytyy kivoja voksukoukkuja ja korvaa tunnelmalle.

LA:n Aaron tunnenkin jo muista piireistä, myönnettäköön se.

***

Unohtuiko joku? Alle saa kommentoida.

– Petri

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s