Arkistoista: Helluntaiheilaa etsimässä

Maanantain kunniaksi yksi kehnoimmista lehtijutuistani parin vuoden takaa.

Välillä hyviä ideoita ei vain ole. Tämän kanssa kävi juuri niin. Turun Sanomien keskiviikon lehteen tarvittiin ajankohtaiseen menoon liittyvä juttu, kaupungissa ei tapahtunut juuri mitään ja kaikki varasuunnitelmat laukesivat reisille. Maanantaina piti saada jotain kasaan.

Päädyin lopulta kirjoittamaan helluntaiheilan hausta. Haastattelin Jäppisen Jarnoa, naisten iskemiseen eli sargaamisen opettajaa. Hän ei tuntunut puhelimessa itsevarman macholta tai niljakkaalta, vaan hieman hiljaiselta kaverilta. Ei tehnyt mieli nauraa hänelle jutun kautta.

Lopputulos on hivenen surullinen eikä erityisen räväkkä. Seuraavalla viikolla juttujen teko oli taas helpompaa ja jälki parempaa. Ei siis kannata jäädä murehtimaan julkaistujen juttujen perään.

 

Helpotusta helluntaiheilan hakuun

 

”Jos ei heilaa helluntaina, ei heilaa koko suvena”. Vanha sanonta on armoton. Sen mukaan kainaloon pitäisi löytää kumppani sunnuntaina tai muuten joutuu nostelemaan loppukesän tyhjiä rakkauden katiskoita.

Taikauskoa tai ei, päätimme helpottaa osaltamme helluntaiheilastelua. Valitsimme kolme tukalaa helluntaiskenaariota ja pyysimme pelimieskulttuurin ammattilaista ohjaamaan ulos näistä umpikujista. Apuun tulee Jarno Jäppinen, miesten ihmissuhdetaitoja kehittävän Sargaaja-foorumin ylläpitäjä ja Uroskoodin kirjoittaja.

 

1. Skenaario: Helluntaiviikonloppu menee töissä, mutta ehtisit heilastella hetken Facebookissa

– Neuvo Facebookiin olisi se, että kirjoitat omalle profiilisivulle jotain niin kiinnostavaa, että saat naiset sinne, Jäppinen kertoo.

– Koska elämme pinnallisessa maailmassa, niin julkkiskuvilla herättää paljon huomiota.

2. Skenaario: Yhtäkkisesti baarin valomerkki napsahtaa päälle helluntain vastaisena yönä

– Ensinnäkin tällaiseen tilanteeseen ei pitäisi joutua, siinä antaa epätoivoisen kuvan. Ei itse asiassa pitäisi mennä baariin ollenkaan, vaan sunnuntaina kirpputorille ja antaa siellä raikas kuva itsestään, Jäppinen neuvoo.

– Yksi neuvo on erottautuminen: jos muilla on tummat pikkutakit, niin punainen takki huomioidaan. Kuitenkin: valomerkin jälkeen saat 90 prosenttisesti pakit ja loput saattavat kaduttaa aamulla.

3. Skenaario: Sunnuntaipäiväkään ei ole tuottanut tuloksia, ja jäljellä on vain yöchatin loimu

– Tässäkin tilanteessa epätoivo haisee kauas. En lähtisi yöchattiin, Jäppinen neuvoo.

– Jos haluaa olla verkossa, niin mene mieluummin hyvämaineisille sivuille. Yleistäen: naiset haluavat tietää millaisen kaverin kanssa keskustelevat ja yöchatissä ihmiset ovat epäselviä ja töykeitä.

Entäpä jos tulokset jäävät joka tapauksessa laihoiksi?

– Nyt tulee aika hyviä leffoja vuokralle, ja hyvä elokuva on aina parempi kuin huono ihmissuhde, Jäppinen naurahtaa.

– Minusta ei pidä hakemalla hakea ihmissuhdetta, vaan sen pitäisi syntyä luonnollisesta kohtaamisesta.

Kuvateksti: Amerikkalaisia sosiaalisia taitoja eli niin kutsuttua pelimieskulttuuria Suomeen tuova Jarno Jäppinen ei lähtisi epätoivoiseen helluntaiheilan hakuun.

 

– Petri Rautiainen

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s