Arkistoista: Toisenlainen Kreikan tukipaketti

Kreikka oli taas velkoineen aamulla otsikoissa. Kirjoitin Kreikan veloista, veloista Kreikan, hassuttelujutun Ylioppilaslehteen kaksi vuotta sitten.

Ideana oli koota fyysinen tukipaketti erilaisista lamastanousemisesineistä. Ja tarjota sitä poliitikoille vastauksena. Tarjosin mahdollisuutta kommentoida kaikille puolueille. Yllätyin, että lopulta kaksi vastasi ja toisesta oli ihan kohtuullinen idea lähettää tyhjiä kaljapulloja Kreikkaan.

Hauskan jutun teko on kuulkaas oikeasti aika haastavaa. Kirjoitin tätäkin muutamaan otteeseen, päätoimittajan pyynnöstä, uusiksi ja räväkämmäksi. Lopputulos ei kuitenkaan noussut viraalihitiksi.

 

Kreikan pakettiratkaisu 

Kreikka on pahoissa talousvaikeuksissa. Onneksi me autamme. Uudenlainen tukipakettimme on täällä, ja se voi pelastaa koko euroalueen noin satasella.

 

Ensimmäinen, 110 miljardin euron suuruinen Kreikan tukipaketti koottiin toukokuussa 2010. Se ei kuitenkaan riittänyt. Nyt toista tukipakettia yritetään hioa kasaan, huomattavasti isommalla kitkalla.

Nähtäväksi jää, auttaako sekään korjaamaan budjetiltaan alijäämäisen ja velkaantuneen Kreikan tilannetta.

Mekin haluamme auttaa Kreikkaa ja koko euroaluetta. Siksi koostimme oman, vaihtoehtoisen tukipaketin.

Tukipakettimme eroaa radikaalisti kaikista aiemmin kaavailluista tukipaketeista.

Ensinnäkään se ei ole höttöistä lisälainaa, vaan oikeita esineitä, jotka paaluttavat kreikkalaiseen mielenmaisemaan menestyksen suuntaviittoja.

Toiseksi, se on hyvin halpa: noin sata euroa, joka on melkein 110 miljardia vähemmän kuin ensimmäinen tukipaketti.

 

Sisällytimme pakettiin nämä esineet Suomen kansan taloudelliselta selviytymistaipaleelta:

Jari Sarasvuo Fight harder! Fear less! Love more! -kyltteineen

Vuonna 2003 verokapinaan kannustanut ja vuoden 2011 alussa 14 miljoonan euron alaskirjauksen firmalleen saanut Sarasvuo luennoi kokemuksella, mitä hövelistä taloudenpidosta seuraa.

Kympillä lähtee, mahdollisuuksien mukaan Kuitusen Virpi kaupan päälle

Nokia 101, ei missään nimessä hirveästi uudempi versio

Kreikka tarvitsee teollisia vientimenestyjiä, joten tässä symbolinen viestikapula, joka kerran näytti meille tien laman varjosta teknologiabisneksen maaksi.

Käytettynä vitosella

Pekka Himasen Kukoistuksen käsikirjoitus

Jos yksi teos todistaa sen, että valtion koulutusta pitäisi siirtää tuottamattomista, pohdiskelevista aineista kuten filosofiasta kohti hyödyllisiä koulutusohjelmia, se lienee tämä luovuushöpöhöpön moderni klassikko.

32,30 €, ilmaiseksi netissä

Habbo-seteli 10 euroa eli 66 Habbo-kolikkoa

Järkkyvää euroa ja ehkä jopa Silverbankin sijoitushopeaa vakaampi valuutta muistuttaa kreikkalaisia myös siitä, että itseään etsiviä keskenkasvuisia voi aina ja kaikkialla rahastaa mitä räikeimmillä turhakkeilla.

10 €

Kikka – Käyrä nousemaan CD

Tuskin kukaan elvyttää kansan kollektiivista alitajuntaa Kikkaa tehokkaammin. Hän saa käyrän sojottamaan ylöspäin ja kreikkalaiset panemaan taloutensa kuntoon.

10 €

Aalto-yliopiston tuotantotalouden opiskelijoiden Prodeko Men at Work -mieskalenteri

Jokaisen päivän kohdalla on muistutus: ”Pay your debts!”

20 euroa nimmareilla ja tuoksulla

Katteettomia suomalaisia vaalilupauksia

Sosiaalietuuksia jaelleilla kreikkalaisilla poliitikoilla tuntuu olevan näistä pulaa. Suomalaisen demokratian takeenahan ovat nämä yhteiskunnalle kalliiksi tulevat epämääräiset lupaukset – vaikkapa naisvaltaisten alojen palkkaremontista -, joista kiemurrellaan vaalien jälkeen irti.

Sanotaanko 500 euron edestä

Huuto-netin Jääkiekon MM-95 -olutpullo-sarja

Lama-Suomen itsetunnon kerralla korjanneen voiton symbolisesta latingista kertoo jo se, että sillä ratsastaneesta tyhjistä kaljapulloista uskalletaan pyytää 16 vuoden jälkeen viittäkymppiä.

50 €

 

Seuraavaksi esittelimme kansalaisneuvokkuutemme hedelmän eduskuntapuolueillemme. Tarjosin kommenttimahdollisuuden sähköpostitse ja vastausaikaa noin viikon.

Vain kolme puoluetta tarttui tilaisuuteen ja sai paketin tarkan sisällön kommentoitavakseen. Näistä SDP:n edustaja ilmeisesti mykistyi siitä niin, ettei saanut lopulta vastattua.

Hallituspuolue vihreiden Oras Tynkkynen ei vastauksessaan juuri kommentoinut pakettimme sisältöä, mutta keksi lisäsisältöä:

”Maahan voisi lähettää kalliiden aseiden sijaan sotaleluja, sillä velkakriisissä kärvistelevä maa tuhlaa valtavasti rahaa sotilasmenoihin – eniten EU-maista talouden kokoon suhteutettuna.”

Eduskunnan suuren valiokunnan varapuheenjohtaja, keskustan Antti Kaikkonen sen sijaan näytti vihreää valoa:

”Pakettinne eroaa kyllä jossain määrin euroalueen poliitikkojen kyhäelmistä. Tuskinpa siitä haittaakaan on, joten sen varmasti voi laittaa menemään. Täydentäisin sitä vielä esimerkiksi muutamalla Aristoteleen perusteoksella muistuttamaan kreikkalaisten merkittävistä saavutuksista historiassa.”

 

– Petri Rautiainen

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s