Arkistoista: Tutkimattomat topkolmoset

Harmillisen harvoin minulla on ollut mahdollisuus päästä ideoimaan uusia juttutyyppejä.

Sellainen oli Tutkimattomat topkolmoset, joka pyöri Turun Sanomien viikkoliitteessä. Sen ideana oli pyytää kiinnostavilta, erikoisalalla toimivilta henkilöiltä listaamaan kolme aiemmin listaamatonta asiaa. Aloitin kysymällä parturilta top 3 -kampauksia ja kitarakaupan mieheltä kaupan tapailluimpia biisejä.

Juttusarjan teko oli hauskaa, luovaa mutta myös työlästä. Se oli myös innostavaa: aina sai innostua muiden leikkimielestä ja hauskoista listoista, joita työhönsä paneutuneilla ihmisillä oli.

Jossain vaiheessa juttusarjan nimi muutettiin Kolmen kumman kärjeksi, mikä vei alkuperäisen idean mukanaan. Sarja taidettiin kuopata jossain välissä.

Tässä nyt selostaja Tuomas Virkkusen listaamat kannatuslaulut.

 

Tutkimattomat topkolmoset

Tällä palstalla listataan syystä tai toisesta listaamatta jääneitä asioita.

Kulttimainetta nauttiva jalkapalloselostaja Tuomas Virkkunen listaa mieleen painuneimmat kannustuslaulut.

1. ”Oi Suomi on”. Suomen maajoukkueen kannattajien upein tuotos. Lyhyestä iästään huolimatta klassikko, jonka säkeistö ”on meillä sauna, viina ja kirves / oi Suomi on niin ihanaa” tuhansien ihmisten laulamana on päräyttävän patrioottinen kokemus.

2. ”Y Viva Espana”. Espanja on äärimmäisen mielenkiintoinen maa muun muassa monimuotoisuutensa vuoksi, ja siitä muistutetaan ”Y Viva Espana” -laululla aina kun baski- tai katalonialaisjoukkueet pelaavat syvällä espanjalaisuuden sydämessä Madridissa.

3. ”TPV, maalia!”. Niin kauan kuin muistan (ja taatusti vielä sitä pidempäänkin) on Tampereen Tammelassa raikunut lähes lakonisen ytimekkäästi kansanedustaja Jukka Gustafssonin ”TPV, maalia!”. Oli Tampereen Pallo-Veikkojen pelissä sitten panosta tai ei.

– Petri Rautiainen

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s