Arkistoista: DJ Orkidea

Maanantai lähtee käyntiin dj-jutulla.

Haastattelin Suomen parhaaksi dj:ksi useasti valittua dj Orkideaa Turun Sanomiin kaksi vuotta sitten. Jutun tyyppi oli artisti paljastaa eli minun piti saada joku hyvä paljastus irtoamaan herralta.

No, sellaisia tuli. Aika monta. Täytyy kiittää vielä hyvästä ja mukavasta haastattelutuokiosta.

Tanssilattialla harrastettu miesten välinen anaaliyhdyntä meni yli hyvän maun ja se muokattiin toimituksessa ”rakasteluksi”. Oli pakko kokeilla.

 

 

20 vuotta, 23 tuntia ja yksi minuutti  

 

Dj Orkidean kuva.

 

Tapio Hakanen on tehnyt Dj Orkideana 20 vuoden iltapuhteen. Siihen on mahtunut lukemattomia luvallisia ja luvattomia bileitä, muutos muiden biisien soittajasta omien kappaleiden luojaksi ja viisi valintaa Suomen parhaaksi dj:ksi.

Etapin kunniaksi Orkidea julkaisee 20-juhlalevyn. Sen kanssa julkaistaan Suomen dj-kulttuuria käsittelevä kansilehtinen, jossa valaistaan suomalaisen teknohistorian harvoin taltioitua historiaa.

20 vuotta on pitkä aika missä tahansa ammatissa. Niin pitkä, että siinä ehtii etsiä perusteita omalle toiminnalleen.

– Kun teknokulttuuri löi läpi, niin meiltä kysyttiin usein sen aatetta, Orkidea vastaa toimistoltaan.

– Mun pääidea liittyy suvaitsevaisuuteen. Meidän yöbileisiin tuli alusta asti kiljupunkkareita, klubbaajia ja pörssimeklareita cocktail-yökerhoista. Kun sitten ollaan yhdessä tanssilattialla, niin siellä yhteiskunnalliset asemat unohtuu. Aatteettomuus mahdollistaa suvaitsevaisuuden aatteen.

 

Kahdelle vuosikymmenelle levittyy monensorttisia soitteluita. Pisimmät Orkidean setit ovat venyneet 23 tunnin maratoneiksi. Lyhin repäisy kesti tasan minuutin.

– Järjestimme minuutin reivit kesällä 2007, Orkidea kertoo.

– Veimme soittokamat Stockan kellon alle ja soitin minuuttiin neljä biisiä. Sitten kaikki vain häipyivät paikalta.

Kumpikaan ääripään keikka ei kuitenkaan ole Orkidean oudoin. Se kunniamaininta on varattu yhdelle illalle saksalaisella fetissiklubilla vuonna 1997. Samaan aikaan 20-vuotiaan Orkidean kanssa kaupunkiin oli saapunut ensimmäistä kertaa ranskalainen muotisuunnittelija Jean-Paul Gaultier.

– Kaverini sanoi, ettei Gaultier tulisi todellakaan sinne, koska se oli niin hämy luola, Orkidea aloittaa.

– Kuulin kuitenkin soittaessani, että sekä Gaultier että malli Helena Christensen olivat tanssilattialla. Menin katsomaan, ja siellähän se Gaultier maalasi Christenseniä klubin UV-valossa loistavilla väreillä.

Tarinalla on kuitenkin jatkoa. Keikkansa jälkeen, aamuseitsemältä Orkidea etsi klubin manageria palkkiotaan varten.

– Menin sitten tanssilattialle. Huomasin, että siellä oli kaksi miestä, joista toinen pani toista anaaliin. Manageri katsoi tätä vierestä ja masturboi, Orkidea paljastaa.

– Manageri kysyi, että mitä asiaa oli, ja vastasin, ettei sillä ollut niin kiire. Menin sitten takaisin baaritiskille ja tilasin yhden Jägerin. Kuva tapahtuneesta on jäänyt elämään verkkokalvoilleni.

 

Kuvateksti: Monesti Suomen parhaaksi valittu Dj Orkidea paljastaa miettineensä Rammsteinin soittamista dj-settinsä keskellä.

 

Dj Orkidea on keikalla tänään 19.11. Turun Klubilla. Samalla juhlistetaan hänen uutta 20-albumiaan.

 

– Petri Rautiainen

Kuva: Press

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s