Arkistoista: Timo Furuholm lempiasento-hassuttelussa

Eilisen jalkapallo-ottelun kunniaksi vanha lempiasento, jonka tein Turun Sanomiin kesällä 2011. Jutussa kysymyksiin vastasi eilenkin kentälle päässyt Timo Furuholm, joka haastatteluhetkellä edusti Turun Fc Interiä ja oli maalipörssin kärjessä.

Furuholm vastaili oikein herrasmiesmäisesti kysymyksiin. En ole haastatellut juurikaan muita urheilijoita kuin jalkapalloilijoita, mutta aina heitä haastatellessa on tullut ihmeteltyä, miten älykkäästi he elämään ja urheiluun yleensä suhtautuvat.

 

Kuninkaan kyyneleet liikuttavat aina 

 

Timo Furuholm, 23, on jalkapalloseura FC Interin hyökkääjä. Hänellä on myös yksi aikuisten maajoukkuepeli takanaan. Tällä hetkellä hän johtaa Veikkausliigan maalipörssiä.

 

Timo Furuholmin lempiasennossa nautitaan kahvista ”mummoasennossa” eli jalka toisen päällä. Kahvin jälkeen asennossa voi viettää aikaa sopivasti käden ulottuvilla olevan kirjan parissa.

 

Mitä mausteilla otat porilaisen, Porista kotoisin oleva Inter-kärki Timo Furuholm?

Niitä ei montaa tule syötyä, mutta tuplana kaikilla mausteilla kuten muutkin tuollaiset rasvaräiskäleet.

Olet Veikkausliigan maalipörssin kärjessä. Veikkaa, tuleeko Prince Suomeen vai ei.

(naurua) On helpompaa olla maalipörssin kärjessä kuin veikata tuo oikein. Kun niin moni haluaa Princen tänne, niin veikkaan optimistisesti: kyllä.

Milloin tuuletit viimeksi kentän ulkopuolella?

Eihän sen ulkopuolella tule juuri tuuletettua. Sanotaan, että tulen sitten tuulettamaan, kun rakastun tai saan ekan lapseni.

Maali hevosenpotkulla, banaanipotkulla, saksipotkulla vai kurkipotkulla?

Tämä on helppo. Kurkipotkulla – se on esteettisesti erittäin miellyttävä, eikä niin tavanomainen potku futiskentällä.

Tunnetussa Monty Python -sketsissä pelataan jalkapallo-ottelu Saksan ja Kreikan filosofien välillä. Kenen heistä kanssa jutustelisit puoliajalla ja mistä aiheesta?

Jos otan molemmista jengeistä yhden; Saksan joukkueesta Karl Marxin, jonka kanssa keskustelisin siitä, miten kapitalismin koura meitä täällä läiskii. Kreikan joukkueen Platonin kanssa kävisin kehityskeskusteluja vaikka ihannevaltiosta.

Miten saadaan näyttävä jalkapallotukka?

Olen ehkä väärä mies vastaamaan. No okei, mulla oli aika näyttävä tukka pari vuotta sitten, mutta se ei ollut kauhean siisti. Tätä kannattaisi kysyä David Beckhamilta tai mun parturi Johannalta.

Pitääkö Suomen tukea taloudellisesti Kreikkaa, Irlantia sekä mahdollisesti Portugalia ja Espanjaa – maita, jotka ovat menestyneet erinomaisesti jalkapallon arvokisoissa?

(naurua) Jos tehtäisiin niin, että vaihdettaisiin Jyrki Katainen Espanjan Xaviin – Katainen menisi laskemaan rahoja Espanjaan ja Xavi tulisi meidän maajoukkueen keskikentälle.

Paikallisvastustaja TPS:llä on kaksikin futisbiisiä; vanhempi 7 Seinähullun Veljeksen Nyt Teps!! – jalkapallo sekä uudempi Ressu Redfordin Sydän Rinnassa. Keneltä tilaisit biisin Interille?

Voi kuule. Yleensä futisbiisit ovat tosi huonoja, mutta jos valitaan kotimaisista, niin olen rakastunut Rubikin viimeiseen albumiin. Ne voisivat tehdä biisin ja featiksi voisi tulla vaikka joku räppäri, esimerkiksi Asa.

Pelaat numerolla 11. Jos paidanselkämyksesi pitäisi koristella numeroiden ja kirjainten sijaan muilla symboleita, mitä ne olisivat?

$ tai € eivät ainakaan tulisi kyseeseen, mutta ? tulisi, koska mulla ei ole aina varmuutta kaikista asioista elämässä. Jos saisi valita piirroksen selkään, ottaisin Yodan valomiekan kanssa. Ja olisi se <3:nkin ihan kiva.

Minkä jalkapallovideon kaivat useimmiten arkiston kätköistä?

Tunteellisena äijänä Jari Litmasen haastattelun Azerbaidžan-ottelun jälkeen, jossa hänelle tulee tippa linssiin. Se on aina herkkää, kun ”Kuningas” itkee.

Millä Turun toreista haluaisit tavata kauden päätteeksi?

Valitsen Vähätorin. Sieltä on lyhin matka Dynamoon.

 

FC Inter kohtaa KuPS:in Veritas-stadionilla 29.6. kello 18.30.

 

 

– Petri Rautiainen

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s